Palun aktiveerige JavaScript menüü kasutamiseks. (Powered by Milonic).
Greif Yrmegardi töötuba Greif

Töötuba. Käsitöö päevik.

 
Kõladega kudumine: kirjeldus vs graafiline skeem
Pühapäev, 28. veebruar 2010, 15:55

Graafiline skeemKududa kirjelduse järgi on äärmiselt lihtne, olgu see antud tekstina või hoopis tabelina, kus iga rea kohta on ära toodud, millised kõlad keeratakse edasi ja millised tagasi. Joonlaua või lihtsalt paberilehe abil saab välistada võimaluse, et järg käest ära kaob.

Kuid on üks põhjus, miks kirjelduse järgi kudumine mulle ei meeldi: kirjeldused ei jää meelde, kui seal just 5 rida ei ole. Ja kui mustrikordus vööl või paelal on päris pikk, siis mustri enda loogika ei jää ka nii lihtsalt meelde ning iga rea nuputamine võtab aega.

Eile tegin kiiruga graafilise skeemi töös oleva vöö jaoks – ja töö läks kiiremaks, sest et pilt jäi meelde praktiliselt kohe. Huvitav on ka see, et graafiline skeem sai loogilisem, kui mustri keskjooneks pidada kolme väikest rombi, mitte ühte suurt.

Kootud on ligi 40 cm.

» » »  See postitus on osa seeriast:  « « «

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt7814/domeenid/www.yrmegard.net/htdocs/ee/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentaarid on keelatud.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt7814/domeenid/www.yrmegard.net/htdocs/ee/wp/wp-content/plugins/wp-useronline/template-tags.php on line 282

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt7814/domeenid/www.yrmegard.net/htdocs/ee/wp/wp-content/plugins/wp-useronline/template-tags.php on line 282
Töötoas hetkel viibivad: 2 külalist , .